Skip to content Skip to footer

Als kind was ik vaak bezig met ‘schooltje spelen’, tekenen, verzamelen en vooral veel knutselen.  Cadeautjes voor familie of vriendinnen zelf maken of uitzoeken vond ik top! Dat deed ik als kind al graag en dat wil ik nu met ‘studio zoemi’ ook doen.

Ik volgde de opleiding ‘Illustratie’ aan Sint-Lucas waar je naast illustratietekenen ook lessen kreeg in modeltekenen, grafiek, zeefdruk, waarnemingstekenen, schilderen, typografie, kleurenleer en zelfs een beetje animatiefilm. Allemaal interessant!  Daarnaast maakten we ook nog interculturele reizen naar de andere kant van de wereld met een super-klasgroep. Genieten!

Na het afstuderen lonkt het onderwijs en werk ik in Borsbeek op de tekenacademie en de middelbare school. Het verzinnen van beeldende opdrachten en het doorgeven van technieken aan kinderen en jongeren geeft me veel voldoening, maar ik mis het ‘zelf maken en creëren’.

In avondschool ga ik ‘Juweel en edelsmeden’ volgen. Daar komen heel toffe en knappe technieken aan bod zoals smelten en solderen maar deze zijn misschien toch wat te technisch voor mij en … een beetje te weinig kleur. Ondertussen werk ik met veel plezier bij een kralen- en juwelenwinkel waar ik meer kleurtjes kan kiezen en combineren.

In mijn vrije tijd start ik met twee vriendinnen ‘zoemi la mouche’ op. Hier ga ik aan de slag met de naaimachine om kinderaccessoires te maken.Stofjes en modelletjes kiezen is één ding, maar daar dan nog iets degelijk mee in elkaar steken is nog net iets moeilijker. Gelukkig kan ik rekenen op ‘de zoemi-kamer’ bij mama thuis én haar expertise in naaien. Aangezien er toen maar weinig interessante stofjes voor jongens op de markt waren, gingen we dan maar zelf T-shirtjes ontwerpen met een tekening én Antwerpse spreuk! ‘Curieuzeneuze mosterdpot’ en ‘Juffra toertjes’ zijn er bij van bij de eerste druk maar blijven gedurende 11 jaar echte klassiekers in ons assortiment.

Van stofjes, over tutslingers, naar lederen portemonneekes, al snel ontdekte ik dat lederbewerking toch ook echt een métier op zich is. Samen met mijn zus ga ik in avondschool de cursus ‘handtassen maken’ volgen. Zo kunnen we veel skills bijleren, maar beseffen we al snel dat alles maken zoals we het op school leren te arbeidsintensief is om cadeautjes te maken om te verkopen.

Ondertussen voelen de vriendinnen de ‘drive’ niet meer om door te gaan met ‘zoemi la mouche’ en besluit ik om in bijberoep, naast het lesgeven dat ik ondertussen terug oppakte, iets van mezelf op te starten.

Creatieve lessen geven in de vorm van workshops.  Zelf lederen accessoires en juwelen maken met veel kleur. Om het assortiment aan te vullen zoek ik nog cadeautjes uit die op een eerlijke manier zijn gemaakt, liefst uit verre landen, met een andere cultuur.

Zo komt er vanalles van mezelf samen in ‘studio zoemi’!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Copyright © studio zoemi 2024. Website gemaakt door studio zoemi.